Mesec oblikovanja 2012 in Pop-up Dom

21. 10. 2012
Mesec oblikovanja 2012
18. oktobra se je v Ljubljani začel tradicionalni Mesec oblikovanja, tokrat pod geslom Misliti prihodnost. Ker tudi mi mislimo prihodnost, smo si na koledarju označili dogodke in razstave, ki jih ne kaže zamuditi; eden najzanimivejših je zagotovo Pop-up Dom.

Pop-up Dom
Še dobro, da smo bili 20ga oktobra natančno ob 20ih na Vegovi 2, saj je bila pol ure po odprtju že takšna gneča, da so bili varnostniki prisiljeni omejiti vstop. Obiskovalci so čakali v vrsti; tudi to meščansko stanovanje ima svoje prostorske omejitve.

Otvoritev Pop-up Doma
Nič ne de, če ste otvoritev zamudili, saj se bo v Pop-up Domu dogajalo ves mesec; na programu so glasbeni in kulinarični večeri, predavanja… na koncu pa sledi dražba večine izdelkov, s katerimi je napolnjeno stanovanje. Seveda ga lahko obiščete tudi kar tako, za popestritev sprehoda po Ljubljani.

Col-letto
Končno imate priložnost v živo otipati znamenito Lagovo posteljo Col-letto tudi v Ljubljani. Upamo, da ste ob tej novici že v nizkem štartu…

Luči Studio Oblique
Za opremo doma so poskrbeli industrijski in grafični oblikovalci ter arhitekti iz Kreativne cone Šiška; lučke ob Lagovi postelji, ki poskrbijo za zanimive svetlobne efekte, so izdelali pri Studiu Oblique.

Luč Oblak
Nas je seveda navdušil tudi “oblak”, ki visi s stropa. Komaj čakamo, da ga apliciramo na naše projekte, takoj, ko nam avtor, Tilen Sepič iz skupine Rompom, sporoči, kako se čisti. Ne moremo iz svoje kože in takoj pomislimo na praktičnost ;-)

Stenska luč
Še ena luč, ki nas je navdušila; indirektna stenska osvetlitev. Tudi to je oblikoval Tilen Sepič. Preprosto in učinkovito, manj je več.

Police za knjige
Zanimive so stenske poličke, namenjene knjigam. Ker gre za okvirje, ni bojazni, da bodo nase privlekle nepotrebno navlako… oblikoval jih je Luka Pirnat.

Omara jelen
Za konec pa še poslastica v slogu lovske koče; omara, katere ročaji imajo nesporno uporabno vrednost in simbolno sporočilo. Oblikovala sta jo Andraž Tarman in Gašper Premože iz skupine Rompom. Zdaj pa le pot pod noge, mislite prihodnost, cel mesec imate na voljo, da se tja odpravite tudi sami!

Foto: Renata Jozič u.d.i.a., Tekst: Špela Modic u.d.i.a., Renata Jozič u.d.i.a.

Oznake: , , , , , , ,