Mesec oblikovanja 2011

14. 10. 2011
Mesec oblikovanja 2011
Včeraj smo dočakali otvoritev letošnjega meseca oblikovanja; pod sloganom “nova pravila, vloge in vladarji” smo se znašli v trendovsko izbranem “grunge” ambientu kleti Slovenijalesa. Tokrat je za obiskovalce, ki bodo zbrali nalepke kot “potrdilo” o obisku vseh 23ih dogodkov, v igri tudi privlačna nagrada; zložljivo kolo Bigfish.

Pavus gostinstvo
Po protokolarnem delu in podelitvi nagrad smo komaj dočakali tradicionalni Eat&Drink design; žirija je prvo nagrado podelila Pavus gostinstvu za okusnost hrane in drznost predstavitve. Žal smo po očitnem navalu jedcev uspeli ujeti le hudo oskubljen ostanek prvonagrajenega dizajna.

Biodar
Tretjenagrajeni, Zveza združenj ekoloških kmetov Biodar, so bili ali bolje pripravljeni na naval kobilic ali pa so šli kalčki obiskovalcem manj v slast, kdo bi vedel. Kakorkoli, bili so odlični!

Design Expo
Otvoritev meseca oblikovanja je kot vsako leto pospremila razstava Design Expo z mnogimi obetavnimi talenti in že uveljavljenimi oblikovalskimi izdelki. Poleg pohištvenih prelesti, ki so nas morale zanimati po službeni dolžnosti, smo se še z večjim veseljem ozirale po takšnih in drugačnih modnih artiklih.

Svetleči kaktus
Še ena za konec: navdušenje nad svetlečim kaktusom z risalnimi žebljički, izdelkom Mihe Artnaka, A Žige Aljaža in Martina Šoštariča. Že tuhtamo, čigavo dnevno sobo bi opremile z njim…

Oznake: ,