Mesec oblikovanja 2010

23. 10. 2010
Mesec oblikovanja 2010
Predvčerajšnjim se je v prostorih Viba filma uradno odprl letošnji Mesec oblikovanja, ki ga organizira Zavod Big. Rdeča nit letošnjih dogodkov je “Transformacija”, kot vsako leto se je tudi letos show pričel s podelitvijo nagrad.

Big Box Design Expo
Na razstavi Big Box Design Expo so se z zanimivimi izdelki predstavili oblikovalci in podjetja. Letošnja novost je bil Flower & Fashion Design 2010; oblikovanje oblačil je v mesecu oblikovanja že stalnica, oblikovanje cvetličnih “inštalacij” pa je že davno preraslo v umetnost in si je zagotovo zaslužilo svoj prostor pod soncem tudi tu.

Gostilna Krištof
Tretje leto zapored je otvoritev spremljal Eat & Drink Design, združitev kulinaričnih in estetskih užitkov. Tudi letos je v tej kategoriji zmagala gostilna Krištof, za katero je razstavni prostor oblikovala Nina Levičnik. Se sprašujete, kaj se skriva v dimu pod steklenim zvonom? Pripravlja se ribji carpaccio.

Kaval Group
Kaval group je za oči in usta pripravil nabodalo iz tunine s črnim sezamom. Imate radi sladkobno ali pikantno? Po želji poližite ustrezni del paličice: zgornjega z brusnično omako ali spodnjega z wasabijem. Za oblikovno plat so poskrbeli Trije arhitekti.

Life Class Hotels & Spa - Korneti
Za Life Class Hotels & Spa so relief terena izoblikovali arhitekti Enota. Vsekakor so bili mini korneti, polnjeni s slanim nadevom paša za oči, za brbončice pa malo manj; gneča je bila večja pri konkurentih.

Slaščičarna Zvezda
Slovenija gre v korak s trendi: “macarons” so hit v Franciji, po trumi sladkosnedih, ki je oblegala razstavni prostor slaščičarne Zvezda, pa je bilo jasno videti, da so priljubljeni tudi pri nas. Je Ljubljana lahko Pariz? Najbrž ne, če se vam zahoče originala, se bo treba potruditi v La Durée.

Oznake: ,