Mesec oblikovanja 2007

19. 10. 2007
Otvoritev Meseca oblikovanja 2007
Mesec oblikovanja 2008

Ljubljanski grad je včeraj zvečer privabil oblikovalce z vseh področij; začel se je Mesec oblikovanja 2007. Tokratna tema nosi naslov naslov Mediteranske identitete, zato je dogodek potekal v znamenju Sredozemlja s simbolom drevesa kot nosilcem celostne podobe, v notranjosti pa so nas pričakale na vodi plavajoče barčice iz papirja. Na slovesnem odprtju sta med drugimi govorila tudi podžupan mesta Ljubljane, profesor Janez Koželj in ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Mojca Kucler Dolinar.

Barčice iz papirja
Podelili so letošnje nagrade. Oblikovalec leta je tako postalo podjetje Gigodesign, Interier leta sta oblikovala Katjuša Kranjc in Rok Kuhar, Modni kontrast pa je pripadel Oktobru.

Mateja Krofl z nagrado
Nagrado za Brezčasno slovensko oblikovanje je prejel Albert Kastelec za oblikovanje vrtalnika in družino električnih ročnih orodij za Iskro.
Eno od nagrad za letošnje Perspektivne si je za svoje inovativno modno oblikovanje in igro s kompleksnimi kroji prislužila Mateja Krofl.

Druženje na Mesecu oblikovanja
Ob Mediteranskih identitetah pa niso umanjkali mediteranski gurmanski užitki. Organizatorji, Zavod Big, so poskrbeli, da je bila celotna prireditev stilsko usklajena, kot se za Mesec oblikovanja tudi spodobi.
Pridružite se nam ob nizu dogodkov, ki bodo zaznamovali letošnji oblikovalski mesec!
www.mesecoblikovanja.com

Oznake: , ,