Kuhinje na milanskem sejmu 2012

7. 05. 2012
Kuhinja Identity, Häcker
Na milanskem pohištvenem sejmu so bile v štirih paviljonih pod skupnim imenom Eurocucina 2012 razstavljene kuhinje. Med množico proizvajalcev se je gotovo našla prava prav za vsak okus.
Nekaj novega in drugačnega je predstavil Häcker; kuhinjo Identity je za njih oblikovala Claudia Klein Zeggelink. Mešanico minimalizma in nostalgičnih reliefnih vzorcev spretno dopolnjuje “starinska” keramika na steni. Tovrstno križanje stilov bo pridobilo marsikaterega novega privrženca, ki jih že zdaj ni malo.

Kuhinja v rustikalnem slogu, Minacciolo
Za drugo prijetno presenečenje je poskrbel Minacciolo, ki se je oddaljil od “ponarejenega” kičastega podeželskega stila in se približal pristnosti kmečkega ambienta. Preproste čiste linije naravnega lesa dopolnjuje črno barvan kovinski otok z aparati. Minimalizem in tradicija z roko v roki.

Kuhinja v nerjavečem jeklu, Composit
Že videne, pa vendar večno aktualne so kuhinje “industrijskega” videza iz nerjavečega jekla. Compositova ima tudi fronte iz inoksa, kar je za tiste, obsedene z brisanjem prstnih odtisov res nekoliko neprijetno, je pa zato najbolj avtentična. Mnogi pa so inoks že “protiprstno” obdelali ali pa izdelali laminatne približke.

Diesel Social Kitchen, Scavolini
Diesel Creative Team je v za njih tipičnem grunge slogu ustvaril Diesel Social Kitchen, ki je bila najbolj varovani dragulj razstavnega prostora Scavolini. Po pravici povedano, mi ni jasno, zakaj, a videti je, da je oblačilna moda zavzela tudi pohištveno industrijo.

Kuhinja Effeti
Effeti so z vertikalnimi ročaji prekinili tradicijo vodoravnih profilov, ki so značilni za sodobne kuhinje, čeprav izhajajo iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Minimalizem je lahko tudi takšen.

Kuhinja Cadore
Takšen pa je maksimalizem. Ne bojim se, da si boste doma omislili kaj takega, vsekakor pa se očitno tudi tovrstne preobloženosti dobro prodajajo, saj se pri Cadore hvalijo, da ustvarjajo brezčasne interierje. Jih res?

Kuhinja Ola20, Snaidero
Feelin’ so nineties… je kaj čudnega, da me te aerodinamične krivine pustijo hladno? Vendar je kuhinja Ola20, ki jo je za Snaidero oblikoval Pinifarina, prejela nagrado Good Design Award 2011. Kdo je pravi Kekec?

Mini kuhinja, Snaidero
Vseeno pa pri Snaideru niso povsod brcnili v temo. Če ne živite v graščini, ampak morda v garsonjeri, je tule simpatična rešitev z umivalnikom, kuhališčem in mizico, vse v enem. Priročno, ljubko in kul.

Stena za male pripomočke v kuhinji, Varenna
Varenna goes Bulthaup. To dokazuje stena s polno priročnimi poličkami, škatlicami in obešali, kjer je shranjeno vse, kar pri kuhanju potrebujete. Tudi blokec za zapisovanje količin in receptov je vedno pri roki in na svojem mestu. Verjemite mi, pri nas brez takega blokca ni kosila ;-)

Napa 35CC, Elica
V našem biroju hrepenimo po novih oblikah nap, saj smo že naveličani tiste, ki “je videti kot bojler”, a kaj, ko so redke, ki so nam všeč. Za Elico je Fabrizio Crisà oblikoval model 35CC, dobitnico nagrade Red Dot.

Napa Air Switch, Elica
Isti avtor je podpisan pod model Air Switch, ki poleg odvajanja neprijetnih vonjav tudi čisti zrak. Za to poskrbi HEPA filter, ki ga zaradi prozornega ohišja tudi vidimo.

Razstavni prostor Gaggenau
Pri Gaggenau so spet kuhali, tokrat je bilo rdeča nit razstavnega prostora in tudi v njem pripravljenih jedi korenje. Hmja, priznam, da nisem ravno največja ljubiteljica oranžne.

Streetfood
Tisti, ki se prav tako niso najedli korenja, so si lahko privoščili piknik v avtokampu. Za pravo obmorsko vzdušje je poskrbela restavracija Streetfood z umetno travo, šankom v kombiju in tematskimi prikolicami, vsaka je namreč imela prav posebno notranjo ureditev.
Kaj pa kopalnice? O tem prihodnjič…

Oznake: , , , , , ,