Kopalnice na milanskem sejmu 2014

17. 09. 2014
Scarabeo, Bucket
Del letošnjega milanskega sejma je zasedel Salone Internazionale del Bagno, kjer so se predstavili vsi vidnejši proizvajalci kopalniške opreme. Scarabeo je pritegnil pozornost z umivalnikom z nazornim imenom Bucket.

Rapsel
Matteo Thun in Antonio Rodriguez sta za Rapsel oblikovala “kopalnico, ki ni kopalnica”. Macesnove letve so uporabljene za preplet površin za odlaganje in sedenje, pa tudi za umivanje. Slednje imajo spodaj lahko skrit umivalnik iz nerjavečega jekla, kopalna kad pa je v celoti lesena.

Falper, Wing
Falper je predstavil umivalnik organske oblike, Wing, oblikoval ga je Ludovico Lombardi. Za popestritev, ki je sicer ni potreboval, so mu dodali še integrirano osvetlitev.

Lineabeta, Acquaio
Lineabeta pooseblja minimalizem v oblikovanju. Norvežan Bendik Torven je oblikoval njihov umivalnik Acquaio, ki spominja na ovinek črevesa. Izdelan iz nerjavečega jekla in polimera je prvi svoje vrste s popolnoma integriranim sifonom.

Cosmic, Global Container
Miquel del Mas in Xavier Claramunt sta za Cosmic oblikovala linijo kopalniškega pohištva Global Container. Umivalnik je pritrjen na noge iz nerjavečega jekla, ki hkrati nosijo modularen sistem predalov. Sredi umivalnika je majhen skledast poglobljen del, namenjen varčevanju z vodo, čeprav, roko na srce, ne poznam nikogar, ki bi umivalnik napolnil z vodo in se tako umival. Širok rob je hkrati odlagalna polica, v njem je vdelana perforacija, na katero odložimo milo.

Kartell za Laufen
Sodelovanje med dizajnerskimi hišami, ki si ne hodijo v zelje, je postalo stalnica na pohištvenem področju. Tako so pri Laufen angažirali Kartell za linijo umivalnikov, ki so se navezovali na Kartellovo bleščavo v sosednji hali.

Thermomat, Boing
Thermomat že nekaj let z zanimanjem spremljam. Veliko je razlogov Za mehke umivalnike iz poliuretana; so topli, prijetni, enostavni za čiščenje, možno jih je reciklirati. Bi si omislili en rdeč Boing?

Thermomat, Ever
Ever je Thermomatova linija kopalniških dodatkov, ob kateri se vam pocedijo sline. Kaj pravite na kroge kot držala za brisače? Z njimi si lahko pomagate pri vstajanju iz kadi, seveda pa na njih lahko preizkusite tudi svoje gimnastične sposobnosti.

Makro
Zanimivo in uporabno ogledalo je izdelek proizvajalca Makro. S pomočjo sredinskega povečevalnega ogledalca lahko od blizu preučujete mozolje in si pulite obrvi, pri tem vam obraz osvetli integrirana okrogla luč.

Edoné
Edoné se je držal načela “back to basics” in razstavil lepotca (bide) in lepotico (WC školjko) iz nerjavečega jekla. Zagotovo je oba možno temeljito očistiti, identičen model školjke pa je opaziti na avtocestnih postajališčih po Nemčiji.

Teuco, Pop
Teucu je prostostoječa kopalna kad Pop, ki jo je oblikoval Carlo Colombo, prinesla priznanje Red Dot. Kljub temu me navdaja z mešanimi občutki… ko pomislim na ceno takšnega trendovskega kosa, se mi ne zdi dobra naložba v brezčasen interier.

Rexa, tuš kabina
V modi so tuš kabine brez vrat, s fiksno stekleno steno. To ni naključje, saj je takšno steklo najlažje očistiti, ker ni nezaželenih težko dostopnih profilov. Pri Rexi to dobro vedo in ponujajo estetske celostne rešitve z integrirano kadjo, stensko oblogo in poličko za šampone.

Rexa, ukrivljeno steklo za tuš
Za tiste, ki nimajo dovoljšnje dožine za steklo in se bojijo škropljenja, so predvideli zaokrožen model, ki bolje zadržuje vodne kapljice. Dopolnili so ga z odlagalno trinožno poličko.

Sibox, Moon
Sibox je proizvajalec kompletnih tuš kabin, njihov je model Moon z ukrivljenim steklom v dolžini dveh metrov. V “strehi” je integrirana nadglavna prha.

Mutina, Phenomenon
Kopalnico si težko predstavljamo brez keramike, najlepšo izdeluje Mutina. Reliefni mozaik Phenomenon, ki ga je oblikoval Tokujin Yoshioka, so tokrat razstavili v sivi različici.

Scirocco, radiator Snake
Končali bomo z nebodijihtreba v kopalnici – stenskimi radiatorji. Vedno se trudimo in iščemo pravšnjo steno zanje, jih skrivamo za vrati, ampak brez njih preprosto ne gre. Lojtrce so lahko tudi lepe, na primer Snake, model proizvajalca Scirocco.

Tubes, Scaletta
Za pravo pravcato lojtrco so poskrbeli pri naši priljubljeni znamki Tubes. Scaletto je oblikovala Elisa Giovannoni.

Antrax, Serie T
Če bi se po tuširanju radi zavili v prijetno ogret kopalni plašč, ni druge, kot da si omislite Antraxovo Serie T. Prejšnja leta smo spoznali njihove grelne police, tokrat so jih nadgradili v omarice. Oblikovala sta jih Matteo Thun in Antonio Rodriguez.

Rideo, Schema
Če bi v kopalnici ob talnem gretju potrebovala tudi stenski radiator (pa ga ne), potem bi bil moj favorit dobitnik priznanja Red Dot, Schema, ki sta ga za Rideo oblikovala Sandro Meneghello in Marco Paolelli. Lep je, nanj lahko obesite brisačo, lahko ga odmaknete od stene in zadaj počistite – bi si lahko želeli še kaj več?

Oznake: , , , , , ,