Kopalnice na milanskem sejmu 2012

25. 05. 2012
Schönbuch kopalnica
Poleg kuhinj je bil v Milanu letos na vrsti tudi Salone Internazionale del Bagno, kjer so najbolj znani proizvajalci ponovno odkrivali toplo vodo, mi pa smo v tej poplavi novosti iskali tiste, ki bi jih dejansko lahko uporabili, hkrati pa se nadihali svežega oblikovalskega vetra. Kaj pravite na sproščujočo fototapeto, ki jo predlaga Schönbuch?

Kopalnica Antonio Lupi
Antonio Lupi je sinonim za “snobovsko” kopalniško opremo za poznavalce, čeprav nekateri “wannabe” snobi morda mislijo, da se bodo pred prijatelji lahko hvalili z Versace ploščicami ;-) Na razstavnem prostoru skrbno varujejo svoje skrivnosti in niso bili navdušeni nad mojim fotografiranjem “otočnega” sestava iz coriana, ki zajema kopalno kad, kamin na bioetanol, umivalnik in omarice. Še pogled na švicarske gore in idila bi bila popolna!

Tuš kadi GSG
Navdušila nas je tudi naša najljubša modna kopalniška znamka GSG. Novost v njihovi ponudbi so umetniško navdahnjene kadi za tuširanje. Na zanimivem vzorcu se tudi umazanija manj vidi ;-)

Umivalnik in kad GSG
Ena njihovih linij zajema barvno keramiko v retro slogu, ki smo jo v naših projektih že uporabili, priznati pa je treba, da je ravno tako lepa v tradicionalni beli barvi. Poleg ovalnega umivalnika so zanimive tudi pipe, upam pa, da se bo kateri od naših naročnikov odločil tudi za njihovo prelestno kopalno kad.

Umivalnik iz umetne mase
Topla, igriva in varna “keramika” Boing ni keramika; v resnici je iz mehkejše umetne mase. Kljub temu je odporna na praske, čistila in velike temperaturne spremembe. Poleg umivalnikov proizvajajo kopalniško pohištvo, podloge za tuš in zagotovo najprijetnejši pokrov za WC školjko.

Srčkana kopalnica
Kdo je oblikoval srčkani sestav, ki ga je predstavil Valli Arredobagno, ni potrebno dvakrat ugibati. Seveda je avtorica Agatha Ruiz de la Prada. Čeprav je srčkast umivalnik morda vseeno prekratkoročna investicija v kopalnico vaše punčare, je po drugi strani ogledalo nadvse dobrodošla popestritev.

Umivalnika Rexa
Tudi valjast umivalnik Rexa je za tiste, ki želijo biti “fancy”. Vodni curek pada v črno luknjo… mi ga iz praktičnih razlogov vidimo bolj v lokalih, kot doma, saj si težko predstavljamo, kako v njem pred pranjem namakamo gate ;-) Če pa imate razkošno velik dnevni WC, boste z njim gotovo impresionirali obiskovalce!

Pisoar Istanbul
Ross Lovegrove se je podpisal pod pisoar Istanbul, navdih zanj je poiskal pri drevesnem duplu. Elektronski senzor skrbi za kar najmanjšo porabo vode. Moški lahko odslej curek namerite v dobitnika številnih oblikovalskih nagrad, kar je gotovo svojevrsten užitek.

Tuš kabina Vismara
Pralni stroj velikokrat zaradi prostorske stiske stoji v kopalnici, žal pa potem ta ni videti kot spa, ampak kot pralnica. Mi ga vedno poskušamo skrivati in izumljamo vedno nove načine, pri Vismari pa so kotiček zanj inkorporirali v tuš kabino in ga zaprli z ogledalom, v katerem boste preverili, če ste si mleko za telo dobro razmazali tudi po hrbtu.

Mozaik Phenomenon, Mutina
Mutina je keramika za sladokusce. Prečudovit mozaik Phenomenon je oblikoval japonski designer Tokujin Yoshuoka. Kolekcija kaže na odnos med človekom in naravo, obsega pa “sneg”, “dež” in “satje”. Bela barva poudarja relief z igro svetlobe in sence.

Keramika Azulej, Mutina
Patricia Urquiola obvlada nostalgijo in takšna je tudi njena nova linija za Mutino, Azulej. Tradicija ročno izdelane majolike, predstavljene na sodoben način bo navdušila marsikaterega ljubitelja “babičinega” stila.

Kopalniški radiator Antrax
V kopalnice sodijo grelna telesa; ker se še vedno večina težko zadovolji le s talnim gretjem, proizvajalci iščejo rešitve, kako kopalniški radiator narediti lep in uporaben. Matteo Thun je za Antrax izumil poličke, na katerih so vaše brisače vedno prijetno tople.

Cevni radiator Deltacalor
Deltacalor pa je za tiste, ki bi v kopalnici na vsak način želeli sušiti brisače, izumil lojtrco par excellence. Ob tolikšni količini sušilnih površin vas kar slišim vzdihovati od sreče ;-)

Oznake: , , , , ,