Italija, emocije z neba

19. 01. 2007
Emocije z neba
Pot me je zanesla v Milano, kjer sem se sprehodila po coni za pešce do katedrale. Via Dante in Piazza Cordusio sta prizorišče prelepe fotografske razstave na prostem »Italia, emozioni dal cielo«.

Gorski gozdovi
100 izbranih fotografij je rezultat projekta dveh fotografov. Antonio Attini in Marcello Bertinetti sta skoraj štiristo ur prebila v zraku v malih letalih, helikopterjih in balonih in z njimi prekrižarila Italijo.

Za izgubljene ribiče
Na posnetkih iz zraka se prepletajo naravni motivi pokrajine, rastri mestnih ulic in umetnine, ki jih je oblikovala človeška roka. Virtualno potovanje nam predstavi raznolikost in lepoto apeninskega polotoka.

Ritmi nekega časa
Italija je država, ki se ponaša z največjim številom naravnih in kulturnih spomenikov iz preteklosti, ki jih UNESCO uvršča na seznam svetovne dediščine in katerih izguba bi osiromašila kulturno in naravno okolje vseh narodov sveta.

Rezevoar življenja
Organizator razstave je A.N.U.A. (Associazione per la Natura, l’Uomo e l’Ambiente), ki nas želi s tem projektom opozoriti na dolžnost varovanja naravne in kulturne dediščine, ki lahko sicer, po naši krivdi, nekega dne izgine.

Zeleno zlato
Razstavo si lahko ogledate do 18. februarja 2007.
www.emozionidalcielo.it

Oznake: