Design Expo 2009

3. 11. 2009
Design Expo Znamke in znamenja
V okviru Meseca oblikovanja 2009 se je odprla razstava Znamke in znamenja. Vitrine iz Dizajna v mestu so združene v pritličju poslovnega kompleksa Slovenijales. Namesto dolgega obhoda mestnih izložb v jesenskem hladu se boste razstavljenih lepot lahko naužili na toplem do 8. novembra.

Razstavni prostor Duropack
Tovarna embalaže Duropack se predstavlja s projektom Life – handle with care. Karton je ekološki material neomejenih, pa vendar premalo izrabljenih možnosti. Na simpatične stole so organizatorji posadili obiskovalce večerne prireditve, ki se je odvila nadstropje višje.

Mesec oblikovanja 2009, podelitev nagrad
Kot vsako leto, tudi tokrat niso umanjkale nagrade. Za Brezčasnega 2009 so izbrali Branka Uršiča s stoli, ki jih je oblikoval za Stol Kamnik. Kot Zgodba o uspehu se bere poslovna pot podjetja Akrapovič. Nagrado za Interier leta so za notranjo opremo salona kopalniške opreme v Trstu dobili arhitekti Dekleva Gregorič, Oblikovalec leta 2009 pa je Damjan Uršič, ki oblikuje sedežno pohištvo za priznane blagovne znamke.

Eat & Drink Design
Da so bili estetsko potešeni tudi želodci, so poskrbeli tandemi oblikovalcev in gostincev, ki so tekmovali za najboljšega v kategoriji Eat & Drink Design. So zmagi gostilne Krištof in oblikovalca Tonija Kancilje botrovale sveže pripravljene klobase? Meni je bil bolj všeč analitičen pristop sosednjih slaščičarskih mojstrov.

Slaščičarna Zvezda na šahovnici
Na fotogenični šahovnici je slaščičarna Zvezda ponujala slastne kreme. Bi gozdne sadeže, čokolado ali vanilijo? Brez skrbi, za vsakega je bilo nekaj in za vse je bilo dovolj, morda še preveč ;).

Konec Eat & Drink Designa
Kot se na pojedinah spodobi, je bilo končno razdejanje popolno. Design jedače in pijače je mimo, Znamke in znamenja pa zasedajo Slovenijales še do konca tedna in željno pričakujejo radovedne obiskovalce.

Oznake: , , ,