Bravacasa Design Awards 2015

22. 11. 2015
Prostorama, Bravacasa Design Awards 2015
18. novembra so v Beogradu podelili nagrade za najlepši interier, v spoštovanja vredni konkurenci arhitektov z območja celotne nekdanje Jugoslavije sem prejela prvo nagrado za stanovanje velikosti od 45m2 do 100m2, za projekt D.O.M.A.

Jugoslovenska Kinoteka, večer dizajna in arhitekture
Večer dizajna in arhitekture je v sodelovanju z Gorenjem organizirala revija Bravacasa. Navdušeni smo bili nad odlično organiziranim dogodkom in toplim sprejemom urednice revije Tatjane Marić Ivković ter celotne ekipe. Slovesna podelitev prestižnih nagrad se je odvila v prelepi dvorani Jugoslovanske Kinoteke. V preddverju je Gorenje skrbelo za sveže sokove, G3 Spirits za koktejle in Terminal gastro bar za prigrizke.

Strokovna žirija Bravacasa Design Awards
Strokovno žirijjo so sestavljali dr. Nenad Šekularac, izredni profesor na Oddelku za arhitektonske tehnologije, lanskoletni nagrajenci Aleksandar Šavikin (Studio Šavikin), Dragana Stevanović in Oliver Stanković (Studio S), Nevena Pivić, Tijana Vitomir, Vanja Otašević in Zorana Vasić (Studio Fluid), Aleksandar Osei-Lartey (Studio Synthesis Quatro), Andreja Buđevac (Arhitektura Buđevac), Aleksandar Popović, dizajner kipca Bravacasa Design Awards in Goran Sorak (Gorenje, Beograd).

Podelitev nagrade Bravacasa Design Awards 2015
Ker je izbor potekal anonimno, lahko rečem, da je bila žirija povsem nepristranska in smo zmagali v hudi konkurenci kopice odličnih arhitekturnih birojev. Nagrado mi je izročil Aleksandar Šavikin, ki je razložil, da so žirijo poleg skladnosti celote navdušili tudi dovršeni detajli, ki so jih opazili v projektu D.O.M.A.

Prvo mesto za projekt D.O.M.A.
Sledilo je še fotografiranje nagrajencev s kipcem, ki je lepo oblikovan, vendar kar precej težak in ga z eno samo roko nisem zmogla držati. Avtor Aleksandar Popović se je pošalil na ta račun, češ da si za težko delo zaslužimo tudi težko nagrado. Gorenje je skrbelo za zdravje zmagovalcev in nas obdarilo s smoothie makerji. Beograd, vidimo se prihodnje leto!
Več o prireditvi preberite na uradni strani revije Bravacasa, pravi utrip pa boste doživeli ob kratkem videoposnetku s prireditve!