Ambient Ljubljana – pohištveni sejem 2011

8. 11. 2011
Na sejmu Ambient 2011
Danes se je na Gospodarskem razstavišču odprl 22. sejem pohištva, tokrat pod sloganom “Vrtimo nove ambiente”. Letos se je dogajanje iz šotorov preselilo v nekdanji salon Slovenijalesa, kar je pripomoglo k vtisu celotne prireditve.
Seveda je pomembno, da si človek najprej dobro odpočije. Ne, ne sedim na stolu Visionnaire, italijanski “grajski” trendi so z zamudo zašli tudi k nam, kam drugam kot k Stillesu.

Mizarstvo Potočnik, kuhinja Domino
Mizarstvo Potočnik se lahko pohvali z nagrado Top 10, Najboljših deset, za kuhinjo Domino oblikovalca Julijana Krapeža. Vanjo so vgradili vse najsodobnejše mehanizme, otok, ki se dviga in spušča in se s tem prilagaja višini kuharja, je le eden izmed njih. Elektronsko odpiranje predalov omogoča izvedbo stikov pod kotom 45 stopinj.

Napa Bubble, Elica
Sauronovo oko vas po novem lahko opazuje kar z domače stene, hkrati pa še vsrka neprijetne vonjave s kuhališča in osvetli delovno površino. Elica je predstavila nov model nape, imenovan Bubble, na voljo v črni, beli in srebrni barvi.

Kamini Kočevar
Za predstavitev malo bolj industrijskega, torej modnega “grunge” videza kamina so se odločili pri Kaminih Kočevar. Oblečen je v pločevino, ki bi jo sicer pričakovali na požarnih stopnicah. Nam je bil všeč!

Radiator Tubone, Antrax
Radiatorji v kopalnicah so trd oreh, ko je treba loviti ravnotežje med estetiko in praktičnostjo. Če niste med tistimi, ki bi na njem na vsak način želeli sušiti brisače, vas bo morda navdušil dobitnik številnih nagrad, Antraxov model Tubone, ki ga je oblikoval Andrea Crosetta. No, če imate dovolj prostora, ga navsezadnje lahko obrnete tudi horizontalno in bo volk sit in koza cela.

Svetilka Keju light
Industrijskega videza je tudi svetilka Keju Light, ki jo je oblikoval Matej Colja. Z varčno sijalko sledi energetskim trendom, perforirano nerjaveče jeklo pa na stenah in stropu ustvarja zanimivo igro sence in svetlobe. Predstavljena je na razstavi Top ideje, katere namen je vzpostaviti stik med oblikovalci in proizvajalci.

Bela Bela, Bubble
Pa smo prišli do, za moj okus, najlepšega dela na sejmu Ambient: gradnike Bubble znamke Bela Bela Jane Mršnik in Vesne Štih smo že predstavili v prispevku z BIA 22, tokrat sta iz njih spletli zastor za razstavo društva oblikovalcev LABirintDOS.

Lestenec Hemole
H kvaliteti sejma so bistveno pripomogle vse spremljajoče razstave; predstavili so se tudi študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Glinasti lestenec Hemole je oblikovala Katja Špiler.

Lončki Senorita
Manca Mencin je oblikovala zanimive lončke za rože – denarnice, ki jih je poimenovala Senorita. Če vanje posadite drevo denarja, ste verjetno preskrbljeni do konca življenja ;-)

Polje oblikovanja
Predstavili so se tudi študenti Visoke šole za dizajn. Na simpatični inštalaciji, Polju oblikovanja, so nam vsak po svoje povedali, zakaj so se odločili postati oblikovalci. Želimo jim veliko ustvarjalnega navdiha, da bi bil sejem Ambient iz leta v leto boljši!

Oznake: , , , , , , , , ,