Ambient Ljubljana 2017 – sejem pohištva

8. 11. 2017

Do nedelje, 12. 11. 2017, lahko na Gospodarskem razstavišču obiščete Ambient, sejem pohištva in druge notranje opreme, ki je tudi letos združen s sejmom Dom +, jesensko različico sejma graditeljstva. Za tiste, ki si novosti ne boste utegnili ogledati na lastne oči, smo pripravili
izbor produktov, ki so nas najbolj navdušili.
V Hali A si lahko ogledate pestro ponudbo kuhinj in bele tehnike. Že lani je med kuhinjskimi elementi kraljevala črna barva, letos pa so kuhinje v drugih barvah resnično v manjšini. Elegantno črnino so pri mizarstvu Potočnik dopolnili z dimljenim steklom, na pultu pa naredili izreze za posodice z začimbami. Ni nujno, da ostanemo le pri začimbah v kozarčkih, še lepše in bolj okusno bo, če v režo postavimo kar cvetlične lončke z dišavnicami.

Bela tehnika mora najprej zadostiti visokim tehničnim zahtevam, nič pa ne škodi, če je obenem še lepa. Najraje imamo tako, ki zadosti vsem kriterijem, kot je na primer otočna napa Pareo, proizvajalca Faber. Napa, ki spominja na futuristično skulpturo, se v času delovanja spusti do kuhališča, kar omogoča optimalno vsesavanje zraka, ko pa ni v uporabi se cilindri dvignejo in zložijo en v drugega, da se prostor okoli kuhališča sprosti.

Pri Mizarstvu Bolčič zvesto sledijo najnovejšim svetovnim oblikovalskim trendom, kar je vidno tudi iz njihove nove kolekcije pohištva, ki so jo poimenovali Mitja. Kombinacija lesa, žlahtnih kovin in dobrega oblikovanja ni navdušila le nas, temveč tudi žirante, ki so Mizarstvu Bolčič podelili nagrado TOP5. Čestitke!

Svetilka The Big Bang je plod delavnic Fakultete za ahitekturo, na katerih so študetje oblikovali svetila iz betona. Dotična ambientalna svetilka, izdelek avtorjev Urha Wiegele in Andraža Horvata, je predstavljena v sklopu razstave oziroma borze Top ideje, kjer razstavljajo obetavni mladi oblikovalci, arhitekti in rokodelci.

Ko smo ravno pri betonu, Eva Sušnik je predstavila simpatične betonske izdelke, ki lahko služijo kot svečnik, cvetlični lonček, lonček za svinčnike oziroma pisarniške pripomočke ali le kot dekoracija. Ročno poslikani, v trendovskih barvah, bodo živahen dodatek naših delovnih miz in okenskih polic.

Oblikovalski dvojec, ki deluje pod imenom Studio Moste je na sejmu prestavil nekaj novosti. Na sliki je njun modularni pisarniškoshranjevalni
sistem izdelan s kar največjo mero natančnosti in ljubezni do masivnega lesa. Beljen jelov les, v kombinaciji s črnimi roči in nosilci deluje igrivo a vseeno elegantno. Časi, ko so bile domače pisarne pozabljene in neurejene so očitno (k sreči) mimo.

Skupina oblikovalcev, arhitektov, klekljaric in ljubiteljev čipke, združenih pod blagovno znamko Idriamant nam je spremenila pogled na tradicionalno idrijsko čipko. Klekljane čipke velikih formatov lahko uporabimo namesto stopniščne ograje, španske stene ali kot visečo
mrežo na galeriji oziroma medetaži, ki bo postala naš najljubši bralni oziroma igralni kotiček.

Podjetje Žakelj se je na tokratnem sejmu predstavilo z novo blagovno znamko Linden. Serija izdelkov, namenjenih predvsem opremi hotelov, pisarn, čakalnic in drugih javnih in poljavnih prostorov nas je navdušila s svojo svežino, preprostostjo in lahkotnostjo. Serijo počivalnikov in zof dopolnjujejo še tabureji in klubske mizice.

Oznake: , , , , , , , , ,