Ambient Ljubljana 2015 – pohištveni sejem

17. 11. 2015
Stol Rex
Letos je pohištveni sejem Ambient Ljubljana na Gospodarskem razstavišču nekoliko manjši, pa vendar nam ni bilo žal ogleda; po zaslugi mladih oblikovalcev smo na njem našli kar nekaj kvalitetnih oblikovalskih kosov, ki si zaslužijo svoje mesto na svetovnem tržišču. Ob vhodu nas je pričakala razstava stolov Rex, najbolj nas je navdušil Be My Guest, With Love From Slovenia, ki ga je oblikoval Jurij Dobrila.

Kuhinja mizarstva Potočnik
Mizarstvo Potočnik tudi tokrat ni razočaralo z estetsko in kvalitetno izdelano kuhinjo. Za manj “kuhinjski” in predvsem hitro pospravljen videz tposkrbi omara, ki skriva kuhališče, korito in delovno površino. S tako rešitvijo kuhinjo v hipu spremenite v jedilnico!

Stolarna
Stolarna je predstavila prototipe “gorenjskih” stolov, ki bi jih z veseljem videli v kakšnem od naših projektov. Morda pa se nam želja kmalu uresniči?

Sistem polic Moj hobi
Najbolj je na sejmu tokrat navdušil razstavni prostor podjetja Moj hobi. Nadvse uporaben sistem polic je namenjen odlaganju in obešanju oblačil, poleg tega lahko nanj obesite kolo ali v eno od odprtin namestite cvetlični lonček.

Oblazinjeno pohištvo Novak, Nal
Zelo obetavna je tudi sedežna garnitura Nal, ki jo izdeluje proizvajalec oblazinjenega pohištva Novak. Z njo bodo zadovoljni tisti, ki želijo visok naslon, vendar kljub temu deluje lahkotno. Iz nje se lahko sestavi ležišče dimenzij 180 x 200 cm.

Mizice Vanja Boc
Najbolj obetaven del razstavnega prostora so bile Top ideje, kjer se je predstavilo veliko mladih oblikovalcev. Vanja Boc je razstavila simpatične mizice.

Kredenca
Kredenca je predstavila zanimive omarice z “drsnimi” vrati, ki bi bile kot nalašč za element pod televizijo, kamor bi pospravili vso tehniko, ki je običajno nepogrešljiva in pogosto na ogled, ker jo je potrebno upravljati z daljincem.

Vaw
Vaw je blagovna znamka, ki je predstavila sodobno interpretacijo starinske pisalne mize “sekreterja”. Odlična in estetska rešitev za super majhne prostore!

Modular 15
Pisalno mizo Modular 15 je oblikoval Simon Bregar. Vsi detajli so lepo izdelani, poskrbljeno je tudi za osvetlitev in skrite kable.

Steelline
Za konec pa še izdelek, ki ga je strokovna komisija uvrstila med Top 5; elementi za obešanje Steelline. 3S design je zasnoval res uporaben sistem dodatkov, ki bodo polepšali vsako kuhinjo ali kopalnico!

Oznake: , , , , , , , , , , , ,