Ambient Ljubljana 2014 – pohištveni sejem

7. 10. 2014
Mizarstvo Potočnik, lesena kuhinja
Danes se je na Gospodarskem razstavišču odprl sejem pohištva Ambient Ljubljana. Veseli smo, da je pri naših razstavljalcih končno opaziti S od nadvse modnega skandinavskega sloga. Mizarstvo Potočnik je navdušilo z leseno kuhinjo, ki sledi trendom milanskega sejma.

Mizarstvo Amek, masivno pohištvo
Tudi Mizarstvo Amek sledi sodobnim smernicam s pohištvom izčiščenih linij. Masiven les, obdelan z naravnimi olji, kombinirajo z barvnimi detajli v zamolklih odtenkih. Tekstilne obloge iz naravnih materialov zaokrožijo celoto v prijetno domač ambient.

Mizarstvo Bolčič, les in živahne barve
Mizarstvo Bolčič je tokrat predstavilo nekoliko bolj drzne “De Stijl” barvne kombinacije, ki so jih omehčali z naravno strukturo lesa. Rumena omara bi izvabila nasmeh pri slehernem obiskovalcu vašega doma.

Oblazinjeno pohištvo Novak
Gugalnik Goggy je star znanec pohištvenega sejma, tokrat ga je Oblazinjeno pohištvo Novak pospremilo z igrivim kavčem. Komplet je kot nalašč za trendovsko stanovanje mlade družine.

Žakelj
Žakelj je star znanec naših projektov, saj so marsikaj pripravljeni narediti po meri ali celo po načrtih arhitekta. Forme novih modelov nekoliko pomečkanega videza sledijo sodobnim oblikovalskim trendom, ki skušajo ustvariti udobno gnezdo v dnevni sobi. Tudi osnovni tekstil je posrečeno izbran, potiskanim okrasnim blazinam pa bi se raje izognili.

Trendovska svetila
Pri svetilih prevladuje minimalizem in industrijski stil. Največji hit so žarnice, ki visijo na kablih različnih barv in vzorcev. Pozor, ne gre za tradicionalne “ruske lestence”, ki jih opazimo v domovih, ko zmanjka denarja za svetila; za takšne bo vendarle potrebno odšteti nekaj več.

Trendovske barve v kopalnici
Tudi v kopalnicah prevladujejo nevtralni odtenki, ki v kombinaciji z izčiščenimi linijami bele sanitarne keramike ustvarjajo prijeten kontrast in toplino wellness oaze.

Top Ideje, iCube
Del razstavnega prostora je bil namenjen Top Idejam večinoma mladih oblikovalcev ali arhitektov. iCube je tabure z nadvse pripravnimi žepi za revije ali časopise, ki ga z nanj poveznjenim pladnjem spremenimo v mizico. Multifunkcionalen kos pohištva je uporaben v predsobi, dnevnem prostoru ali v spalnici namesto nočne omarice.

Modularne pručke Ropot
Modularne pručke, ki jih je oblikovala skupina Ropot, lahko postanejo uporaben kos vsakega prostora. Raznovrstnost njihove funkcionalnosti je nazorno prikazana na razstavnem prostoru.
Očitno nam ni treba biti v skrbeh za slovensko industrijsko oblikovanje, saj mladi oblikovalci, predstavljeni med Top Idejami, kažejo izjemno inovativnost. Držimo pesti, da ne bodo vsi pobegnili v tujino.

Oznake: , , , , , , , , , , ,