Ambient Ljubljana 2013 – pohištveni sejem

2. 10. 2013
Pohištveni sejem Ambient Ljubljana 2013
Na Gospodarskem razstavišču je svoja vrata odprl sejem pohištva Ambient Ljubljana. Kljub relativno majhnemu številu razstavljalcev se jih je našlo kar nekaj, ki so dajali vtis, da smo na predstavitvi top shop izdelkov – s pohištvom niso namreč imeli nič skupnega. Vseeno smo na slabo založenem sejmišču za vas poiskali tudi kaj za oko prijetnega.

Kuhinja Les, Mizarstvo Potočnik
Kuhinj je bilo letos malo, nagrado Top Ten si je prislužila popolnoma lesena lepotica z imenom Les. Oblikoval jo je Julijan Krapež, iz akacije in jesena jo je izdelalo mizarstvo Potočnik. Vrhunski izdelavi ne moremo oporekati, smo pa skeptični glede njene dejanske uporabnosti… pri nas doma namreč veliko kuhamo in nas hladilnik, skrit za dvojnimi vrati, ter nerodno odpiranje predalov ne prepričata.

Mizarstvo Bolčič
Mizarstvo Bolčič je v okviru Vile Bravum predstavilo že videne programe masivnega pohištva (med njimi orehovo mizo Privid), novost pa so simpatične ekološke novoletne jelke. Malo je še zgodaj za razmišljanje o božičnih praznikih, vendar bo par mesecev še prehitro naokrog!

LL stol
LL stol avtorja Luke Ločičnika je zbral sredstva za proizvodnjo na Kickstarterju, prodaja se v spletni trgovini ali v izbranih salonih. Izdelan je iz vezane plošče, lahko pa ga tudi oblečete v “štumf” iz tekstila – ta detajl nas je najbolj navdušil :-)

Sedežna garnitura Prima, M Tom
M Tom je nastal iz preminulega Toma, med Top Ten so se prebili s sedežno garnituro Prima, ki jo je oblikoval studio Desnahemisfera. Luštna, moderna in uporabna.

Futura, Le Vele
Futurino vrtljivo zofo Le Vele že poznamo, Damjan Uršič jo je zdaj preoblikoval in moderniziral v bolj minimalističen kos, ki vseeno ohranja funkcijo vrtenja in spreminjanja naklona. Na ta uporaben kos smo se spomnili letos ob projektiranju notranje opreme stanovanja, kjer smo z merami omejeni, ne bi pa želeli, da lastnika na kavču sedita kot na vlaku ;-)

Sedežna garnitura Cameleon, Klun
Klun je s cenovno dostopnim programom Cameleon poskrbel za čakalnice, lokale in podobne prostore, ki nas pogosto spravijo v zadrego, ko iščemo kompromise med izgledom in ceno. Morda te sedežne garniture niso vrhunec udobja, so pa simpatične, barvite in čistih linij, da bodo vsakemu prostoru v okras.

Brest, postelja v omari
Največje pozitivno presenečenje letošnjega sejma je razstavni prostor Brest. Poleg lepo oblikovanih dnevnih programov so se lotili tudi multifunkcionalnega pohištva; posteljo v omari smo do zdaj poznali le od italijanskega proizvajalca Clei, Brestova pa je domača in občutno cenejša. Na nas se pogosto obračate s prošnjami za rešitev, kako bi v majhnem stanovanju pridobili otroško sobo in včasih ni druge, kot da žrtvujete spalnico. Brestov sistem vam bo dnevno sobo zvečer kot bi trenil opremil z udobno posteljo.

Postelja/mizica AliAli
Industrijska oblikovalka Barbara Nardoni je za vaš naraščaj poskrbela s še enim multifunkcionalnim kosom. Posteljica/miza AliAli lahko vaš podmladek spremlja dolga leta.

Serija svetil Domek
Tudi svetila Domek, ki sta jih oblikovala Matic Treven in Daša Šmid, lahko krasijo vaš domek ;-) Morebiti je to dizajn za drznejše, zato bomo v takšne luči malo težje prepričali naročnike naših projektov.

Svetila BelaBela
Članek smo začeli z zaveso BelaBela, končali pa ga bomo z BelaBela svetili. Čedna kroglasta gnezda že krasijo domove naših naročnikov, komaj čakamo, da jih v naših ambientih ovekovečimo tudi na fotografijah!

Oznake: , , , , , , , , , , , , ,