Pimp My Room

“Kako preuredimo otroško sobo v kul najstniško zatočišče? Sestri in bratu smo pomagali, da si uredita vsak svoj svet v malem.”

V hiši, zgrajeni pred komaj nekaj leti, sta otroka prerasla svoji otroški sobi; staro pohištvo, tipično za otroške sobe, je bilo potrebno zamenjave. Izrisali smo funkcionalno postavitev opreme, za katero so bila potrebna le manjša obrtniška dela. Pri izbiri barv in dekoracije sta aktivno sodelovala lastnika sob.

Hčerka si je izbrala rdeče belo kombinacijo, ki jo popestrijo črni dodatki. Družabno oblikovana pisalna miza “polžaste” oblike omogoča sedenje z obeh strani in jo lahko uporablja več oseb hkrati. Steno za mizo krasi vinilna nalepka z grafičnim motivom.Če je le dovolj prostora, mora biti ležišče v mladinski sobi širše; črna posteljnina je prava izbira za popestritev prostora. Za posteljo je velika knjižna omara, za vrati pa simpatično pikasto drevo, namenjeno obešanju torbic in oblačil. Talna obloga iz sisala je položena po celotni etaži hiše, za zastiranje oken smo izbrali ravne bele zavese.Čeprav je soba velika, je nismo želeli natrpati. Veliko ogledalo je nepogrešljivo za kombiniranje dnevnega outfita. V omari je komaj dovolj prostora za garderobo in za šolske knjige in zvezke. Bela vrata mladenka uporablja tudi kot tablo za pisanje matematičnih formul, stranica pa je kot nalašč za lepljenje plakatov.Mlajši brat si je zaželel srebrno in belo pohištvo, za svežino pa poskrbijo zeleni dodatki. Ker je soba manjša od sestrine, prostor pa nepravilne oblike s polkrožno steno, je postavitev pohištva res premišljena. Organsko oblikovana miza je bila edina rešitev za dober izkoristek prostora. Obrnjena je v prostor, da lahko z druge strani še kdo prisede.Tudi v tej sobi seveda ne sme manjkati večje ležišče; da smo dobili potrebno širino, smo del stene zaprli z mavčno kartonskimi ploščami in v njej pustili niše, ki služijo kot police. Steno poživlja večbarvna zelena tapeta s krompirčkastim motivom.“Ko smo se odločili za prenovo najinih sob, smo za projekt izbrali Špelo. S svojimi rešitvami in idejami nama je sobo spremenila ne le v prostor, kjer preživljava navadne popoldneve, ampak tudi v sproščeno in toplo zavetje. Barve, ki smo jih skupaj izbrali, dajejo prostoru vednost, da prostor živi. V njih rada preživljava najin čas.“
Nika in TimInterier: Špela Modic u.d.i.a., Renata Jozič u.d.i.a.

Besedilo: Špela Modic u.d.i.a.

Foto: Špela Modic u.d.i.a.