Pilotni center Linea Snella

“Centre za oblikovanje telesa smo oblekli v novo podobo. Sveži odtenki in organske linije opreme spodbujajo k zdravemu načinu življenja.”

Linea Snella širi svojo verigo salonov za preoblikovanje telesa. Odprt je nov vzorčni center za Bežigradom, kjer smo oblikovali elemente interierja kot razpoznavne znake nove celostne podobe. Določili smo smernice za notranjo opremo, ki se bo pojavljala v vseh salonih.



V duhu filozofije zdravega življenja smo izbrali sveže barve; pomladansko zeleno in sončno rumeno, ki ju povezuje nevtralni peščeni odtenek. Izbrane barve dopolnjuje jesenov parket, ki vdihne prostoru toplino in prijaznost.



Pri oblikovanju pohištva smo se držali mehkih linij in organskih oblik. V recepcijski pult smo vgradili LED lučki, z vrha pa delovno površino osvetljuje spuščena dekorativna svetilka. Ovalne police so namenjene sprejemu obiskovalk, pa tudi skledi svežega sadja.



Zeleni stoli iz pleksi stekla so rdeča nit, ki se vije po vseh prostorih. Za mehkejše sedenje smo jih obložili z rumenimi blazinami iz klobučevine. Ker v prostoru za vadbo ni naravne svetlobe, smo se izognili klasični nadsvetlobi in v steno iz mavčno kartonskih plošč vgradili vertikalne niše različnih širin.



Niše smo zaprli s steklom, da preprečimo pogled v notranjost, pa smo jih oblepili s potiskano satinirano folijo. Izbrali smo naravni motiv vejic z listki, ki je del celostne grafične podobe linije salonov za ženske.



Prostor za vadbo je z zasteklitvijo pridobil naravno svetlobo iz recepcije. Potisk na steklu je lep dekorativen element, ki deluje kot vitraž. Dodatno smo niše z notranje strani osvetlili z reflektorji. Tudi blazine v napravah za vadbo Thermoslim smo oblekli v zeleno usnje.



Prostor za savne je namenjen počitku. Komore ionosavne smo okrasili z dekorativnimi nalepkami ob straneh. Obiskovalke se sproščajo ob pogledu na foto tapeto z motivom hladnega gozda ob vodi, ki jo v spodnjem delu osvetljuje LED trak.



Del terapije je masaža in tudi v tem prostoru se ponovijo značilne barve in elementi. Zastori so iz tkanine v peščenem odtenku, prostor smo popestrili z rumeno steno. Okrogel umivalnik smo posadili na pult.



Zelena pisalna miza v pisarni za preglede in meritve je organsko oblikovana. Terapevtka in obiskovalka sedita druga ob drugi, saj se tako ustvari prijetno ozračje, ki pripomore k dobremu sodelovanju in uspešnim rezultatom.



Garderoba je prostorna, v njej je dovolj dnevne svetlobe. Iz nje vodijo vrata iz jedkanega stekla v tuš kabine, vsaka od njih ima svoj predprostor z obešalnikom. Obstoječe neestetske fluorescenčne stropne svetilke smo zamenjali z varčnimi sijalkami, ki oddajajo toplejšo svetlobo.



Široka klop je organsko oblikovana, za udobje pa poskrbijo okrogle rumene blazine. Garderobne omarice so v peščenem odtenku, prav tako tudi zavese krožne kabine za preoblačenje.



Obešanju plaščev in jaken je namenjen stenski panel. Nanj smo namestili prozorne nosilce, na katerih visijo obešalniki iz zelenega pleksi stekla. Nepogrešljivo je seveda veliko ogledalo in odlagalna polička pod njim. Prijeten ambient poudarijo dišeče svečke.



V salonu za Bežigradom je bila posneta tudi fotografija z modelom avtorja Sergeja Drechslerja.



“Ko smo štartali s projektom za Bežigrad, nismo točno vedeli, kako naj bi salon izgledal. Angažirali smo vas in salon danes izgleda bolje, kot smo si zamišljali, da bi lahko.  "Duša" salona je čistost, svežina in minimalizem. Ambient je popolnoma v sozvočju z našo filozofijo dela. Odlično. Zelo smo ponosni na naš pilotni center in zahvala za končni izgled gre v veliki meri vam. Od idejne zasnove do detajlov in izbire interierja.”
Barbara