Mladostni duh

“Stanovanje študentke smo oblikovali v mladostnem duhu. Odločili smo se, da ga bomo opremili postopoma, kot bodo dopuščala sredstva, a vendar s kvalitetnim pohištvom.”

Kljub novogradnji in že položenem parketu je bilo v stanovanju potrebnih nekaj manjših posegov. Odstranili smo nepotrebna vrata na hodnik, zvišali prehod do stropa in razpeljali elektriko za modernejšo razsvetljavo.Pri opremljanju nas je vodila želja po živahnih, vendar zlahka spremenljivih barvnih kombinacijah. Pohištvo je v nevtralnih odtenkih, močnih barv pa so stene in dodatki. Ko bi si zaželeli svežega vetra, se stene enostavno prebarvajo in stanovanje bo dobilo povsem drugačno podobo.Majhna, a dobro opremljena kuhinja pokriva vse potrebe sodobnega gospodinjstva. Delovne površine si sledijo v logičnem zaporedju, dovolj je prostora za shranjevanje posode in živil, na steni visijo praktične obešalne palice.

Obstoječi dimnik smo razširili z mavčnimi ploščami, da smo pridobili globino za viseče omarice. Na steni je pralna barva, pod napo pa obloga iz stekla, pritrjena z okrasnimi vijaki, ki jo lahko tudi snamemo.Kuhinja ne bo namenjena le občudovanju obiskovalcev, ampak se bo v njej veliko kuhalo in še več peklo. Zato smo pečico dvignili na višino oči, kar bo olajšalo opazovanje slastnih dobrot pri nastajanju. S tem bomo tudi hrbtenico obvarovali naporov.Manjša steklena miza za štiri ni preveč zapolnila ozkega prehoda v dnevni del. Kovinski detajli se ujemajo s tistimi na kuhinji. Za svetilko smo izbrali kocko iz aluminija, ki je prostoru v okras.Se vam ne zdi, da je brezosebno stanovanje, ki je bilo le še ena oznaka enote v objektu, zažarelo v povsem drugačni luči?